2-Borç / Alacak Dekontu Tanımı:
Firmanızın durumuna göre borç alacak dekontu tanımlayabilirsiniz. Raporlama ve incelemelerde en kısa sürede hedefinize ulaşabilirsiniz.
3-Banka Adları Tanımı:
Burada tanımlanan banka adları, program içersinde tanımlayacağınız banka kartlarında otomatik olarak gelir. Böylece herhangi bankaya tahsil edilecek çeklerinizi göndermek isterseniz ilgili bankaya ait çekleri seçmeniz kolaylaşacaktır.
4-Birim Tanımları:
Stok kartları tanımında kullanılacak birimler burada tanımlanır. İstenildiği kadar birim tanımlamak mümkündür.
5-Banka Giderleri Tanımı:
Banka gider kalemleri burada tanımlanır. Örneğin provizyon gideri, komisyon gideri, faiz gideri vb. gibi. Raporlar da ve incelemelerde bu bilgileri toplam olarak veya ayrı ayrı görebilirsiniz.
6-Kasa Gider Tanımları:
Firmanıza ait tüm giderleri burada tanımlayabilirsiniz. Örneğin Yemek gideri, Yol gideri,
Personel gideri, Kira giderleri vb. gibi. Böylece firmanızın giderlerini topluca veya her bir gider kalemine göre tasnif etmeniz ve raporlamanız mümkün olur.
7-Kargo Firmaları Tanımı:
Firmanızca ürün sevkiyatı yapılıyorsa ,taşımayı yaptırdığınız kargo firmaları burada tanımlanır.
8-Teklif Dipnotları Tanımı:
Verilen veya Alınan tekliflerde kullanılacak dipnotların tanımlandığı bölümdür. Teklif oluştururken burada tanımlanan dipnotlardan istediğinizi teklife dipnot olarak ekleyebilirsiniz.
9-Sipariş Dipnotları Tanımı:
Verilen veya alınan siparişlerde kullanılacak dipnotlar bu bölümde tanımlanır. Sipariş oluştururken burada tanımladığımız dipnotlardan istediğimizi otomatik olarak siparişlere
ekleyebiliriz.
10-İndirim Masraf Tanımları:
Stok ve Fatura işlemlerinde uygulanacak özel indirim ve masraf kalemlerini burada tanımlarız.
11-Satış Elemanları Tanımları:
Firmanızdaki satış elemanları ve müşteri temsilcilerinizin tanımları burada yapılır. Böylece satış elemanlarınızın performans takibi mümkün olur.
12-Özel Kod Grupları Tanımı:
Firmanızı yönetmenizde en işlevsel olan tanımlardan biridir. Çeşitli departman tanımlarınız veya birden fazla mekanda işyeriniz varsa bunların tanımlamaları buradan yapılabilir. Her türlü harcamalarınızı ve işlemlerinizi (stok, cari hesap, banka işlemleri, kasa işlemleri) tasnif edip, etkin raporlamalara ve kontrole ulaşabilmenizde en büyük aracınızı burada tanımlayabilirsiniz.
13-Kdv Tanımları:
Muhasebe işlemlerinde kullanılan Kdv oranları burada tanımlanır. Muhasebe entegrasyonunda ve Aylık Kdv beyannameleri raporları bu tanımlamalara göre düzenlenir.
Ayrıca BS (Büyük Satışlar) ve BA (Büyük Alışlar) raporları da program tarafından otomatik olarak hazırlanır.
• Kart Tanımları:
Kart Tanımları bölümü; Banka tanımları, Depo tanımları, Kasa tanımları, Stok Kartı tanımları ve Cari kart tanımlarının yapıldığı bölümdür.
Kart tanımlarında, tüm kartlarda gruplama yapısı çok işlevsel şekilde kurgulanmıştır.
Ağaç tipi gruplandırma yapısı ile istenildiği kadar hiyerarşik gruplar oluşturabilirsiniz.
Oluşturulan bu gruplar sayesinde, programınız size ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü raporu üretme seçeneği sunar. Cari Kartlar gruplandırma yapısını, benzer şekilde Stok kartlarına ve diğer kartlar tanımında uygulamanız mümkündür.
|